Valitse, miten haluat käyttää verkkosivustoamme:

Evästeet auttavat parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta ja tarjoamaan turvallisia palveluja. Jotkin evästeet ovat välttämättömiä turvallisuuden ja kirjautumistoimintojen kannalta, toiset taas mahdollistavat helpomman käytön ja kätevän tuen. Voit peruuttaa päätöksesi milloin tahansa.

Holland Greentech

Alankomaat
Korkotuotto
Kestävä Kehitys
Kasvumarkkina
SDGs

Afrikkalaisten viljelijöiden vaikutusmahdollisuuksien lisääminen kestävän kasvun avulla


Marketing content

Miksi sijoittaa Holland Greentechiin

Merkittävä SDG-vaikutus 10 Afrikan maassa: Vuoteen 2028 mennessä Holland Greentech on lisännyt 18 000 viljelijän tuloja, luonut yli 5500 työpaikkaa, tuottanut 150 miljoonaa kiloa terveellisiä vihanneksia yli 5 miljoonan ihmisen ruokkimiseksi ja kouluttanut 60 000 pienviljelijää, joista 20 000 on naisia.

Afrikkalaisten viljelijöiden kouluttaminen ilmastoälykkääseen maatalouteen liittyvissä käytännöissä: Edistetään veden, energian, lannoitteiden ja jätteiden tehokasta käyttöä, minimoidaan kemiallisten torjunta-aineiden käyttö ja vähennetään sadonkorjuun jälkeistä hävikkiä.

Liikevaihdon kasvu perustuu laajaan markkinapotentiaaliin: Vuonna 2023 Holland Greentech saavutti 3,9 miljoonan euron liikevaihdon ja 5 prosentin nettovoiton, ja tavoitteena on 19,2 miljoonaa euroa ja 8 prosentin nettovoitto vuoteen 2028 mennessä. Afrikka, jossa on maailman suurin viljelemätön maa-alue ja nopeasti kasvava keskiluokka, ruokkii kaupallisen maatalouden ratkaisujen ja teknologioiden kysyntää.

Asiantunteva tiimi, jolla on paikallista asiantuntemusta: Holland Greentechillä on 100 paikallista työntekijää eri puolilla Afrikkaa, ja se luo luotettavat, henkilökohtaiset suhteet asiakkaisiin, mikä takaa menestyksen tärkeimmillä puutarhanviljelymarkkinoilla.

Luotettavat kumppanuudet alan johtavien yritysten kanssa: Holland Greentech tekee yhteistyötä Rijk Zwaanin, Koppertin ja Rivulisin kaltaisten huipputoimittajien kanssa, jotka toimittavat viljelijöille korkealaatuisia tuotteita ja innovatiivisia ratkaisuja ja varmistavat vahvan markkinajohtajuuden.

Norbert van der Straaten, CEO

“Holland Greentech on kasvanut keskeiseksi toimijaksi 10 Afrikan maassa, ja tarjoamme korkealaatuisia, ilmasto-älykkäitä ratkaisuja kestävään vihannestuotantoon. Menestyksemme perustana ovat paikalliset tiimit, joilla on syvää markkinatuntemusta, minkä ansiosta pystymme vastaamaan viljelijöiden tarpeisiin ja vastaamaan Afrikan ainutlaatuisiin haasteisiin. Tämän rahoituksen avulla voimme laajentaa toimintaamme, luoda työpaikkoja ja lisätä vaikutusmahdollisuuksiamme. Holland Greentech on kannattava, ilmastoälykäs ja sosiaalisesti vastuullinen yritys. Kutsumme sinut mukaan muuttamaan afrikkalaista puutarhaviljelyä ja edistämään kestävää kasvua. Yhdessä voimme kasvattaa terveellisempää ruokaa ja valoisampaa tulevaisuutta ja samalla vaikuttaa myönteisesti maapalloon.” 

Norbert van der Straaten, toimitusjohtaja, Holland Greentech 

Tiedot sijoituksesta

Päiviä jäljellä:
20
Rahoituskierros päättyy:
4.11.2024
Tyyppi:
Bond
Alisteinen:
ei
Jo sijoitettu:
364 000,00 €
Hinta per velkakirja:
250,00 €
Vähimmäissijoitus:
1 Yksikkö
Suurin liikkeelle laskettava määrä:
1 300 000 €
sis. yht. 5 200 yksikköä
Koronmaksu:
neljännesvuosittain
Takaisinmaksu:
neljännesvuosittain
12 kuukauden jälkeen
Välittäjä:
Oneplanetcrowd International B.V
Toimilupa:
ECSPR

Yleiskatsaus

Yhtiön profiili

Holland Greentech (HGT) on vuonna 2012 perustettu alankomaalainen yritys, joka auttaa afrikkalaisia viljelijöitä ratkaisemaan keskeiset haasteet, kuten alhaisen tuottavuuden, laadukkaiden tuotantopanosten rajallisen saatavuuden ja tehottomat viljelymenetelmät. Tarjoamalla korkealaatuisia siemeniä, biologisia tuholaistorjuntajärjestelmiä, kastelujärjestelmiä, kasvihuoneita ja asiantuntevaa opastusta HGT antaa maanviljelijöille mahdollisuuden parantaa satojaan ja ylläpitää kannattavia ja kestäviä maatiloja.

HGT:n ainutlaatuiseen lähestymistapaan kuuluu läheisten, henkilökohtaisten suhteiden luominen viljelijöihin ja räätälöityjen ratkaisujen tarjoaminen, jotka ovat ratkaisevan tärkeitä Afrikan markkinoilla. Tämä ihmissuhteisiin perustuva malli yhdistettynä yrityksen keskittymiseen ilmastoälykkääseen maatalouteen erottaa HGT:n kilpailijoista.

HGT toimii nopeasti kasvavilla kaupunkialueilla eri puolilla Afrikkaa. Yhtiö on kehittänyt vahvan verkoston maanviljelijöitä, jotka luottavat sen tuotteisiin ja asiantuntemukseen toimintansa parantamisessa. Tämän luotettavan verkoston ja syvällisen paikallisen asiantuntemuksen ansiosta HGT on johtava toimija kestävän puutarhanviljelyn alalla ja vaikuttaa merkittävästi alueen elintarviketuotantoon.

Tietoa yhtiöstä

Yhtiön nimi:

Van der Straaten A'Campo B.V. (holding) 

Trade name: Holland Greentech

Toimitusjohtaja: Norbert van der Straaten
Yritystunnus: KVK 54988438 
Perustamisvuosi: 2012
Osoite: Oosterhamrikkade 119-71, 9713 KC Groningen
Toimiala: Horticulture 
Työntekijöiden määrä: 100
Toimipaikat: Groningen, Kigali, Kampala, Nairobi, Dar Es Salaam, Bujumbura, Lusaka, Harrare, Cotonou, Accra, Ouagadougou and Daker 
Verkkosivut: hollandgreentech.com
Sosiaalinen media:

            

Tuotteet ja palvelut

Innovatiiviset maataloustuotteet satojen lisäämiseksi

Holland Greentech tarjoaa valikoiman korkealaatuisia maataloustuotteita, jotka on suunniteltu auttamaan pieniä ja keskisuuria viljelijöitä parantamaan tuottavuuttaan. Heidän tarjontaansa kuuluvat huippuluokan siemenet, biologiset tuholaistorjuntaratkaisut, tehokkaat kastelujärjestelmät, kestävät kasvihuoneet ja viljelyratkaisut. Näiden tuotteiden avulla viljelijät voivat lisätä satojaan, vähentää satotappioita ja parantaa tuotteidensa yleistä laatua.

Kestävää maataloutta koskeva koulutus ja tuki

Näiden tuotteiden ja palveluiden lisäksi Holland Greentech tarjoaa arvokkaita koulutuspalveluja. Ne tarjoavat opastusta nykyaikaisiin viljelytekniikoihin ja auttavat viljelijöitä ottamaan käyttöön tehokkaampia käytäntöjä ja parantamaan toimintaansa. Koulutukseen sisältyy maatilan johtamista ja kestäviä liiketoimintatapoja koskevia oppitunteja, joiden avulla viljelijät voivat johtaa menestyviä ja kannattavia maatalousyrityksiä.

Liiketoimintamalli

Holland Greentechin liiketoimintamalli perustuu liikevaihtoon, ja yhtiö myy keskeisiä maatalouden tuotantopanoksia pienille ja keskisuurille kaupallisille viljelijöille. Nämä viljelijät ostavat säännöllisesti korkealaatuisten viljelykasvien kasvattamiseen tarvittavia tuotteita, mikä takaa toistuvat tulot. HGT on tehnyt yhteistyötä johtavien maailmanlaajuisten toimittajien kanssa, joten yhtiö varmistaa asiakkailtaan tasaisen kysynnän, sillä asiakkaat tilaavat näitä kriittisiä tuotantopanoksia kaksi kertaa vuodessa.

Asiakasprofiilit ja laajentumisstrategia

Holland Greentech palvelee pääasiassa 20-40-vuotiaita nuoria, koulutettuja viljelijöitä. Näillä viljelijöillä on vahva liiketoiminta-asenne, ja he keskittyvät tuottamaan vihanneksia Afrikan kasvaville kaupunkimarkkinoille. HGT palvelee tällä hetkellä 9 000 viljelijää, ja yhtiö aikoo kaksinkertaistaa tämän määrän 18 000 viljelijään vuoteen 2028 mennessä, mikä lujittaa entisestään sen läsnäoloa markkinoilla ja laajentaa asiakaskuntaa.

Markkinoilla läsnäolo ja arvoketjun integrointi

Holland Greentechillä on keskeinen rooli puutarhaviljelyn arvoketjujen kehittämisessä ja tukemisessa Afrikassa. Toimimalla siltana viljelijöiden ja huipputoimittajien välillä HGT vahvistaa maatalouden ekosysteemiä ja varmistaa korkealaatuisten tuotantopanosten tasaisen kysynnän, mikä tekee yhtiöstä luotettavan kumppanin sekä viljelijöille että toimittajille. Tämä malli ei ainoastaan tuota toistuvia tuloja, vaan HGT:llä on myös edellytykset pitkän aikavälin kasvuun.

Markkina

Markkinakatsaus

Holland Greentech toimii nopeasti kasvavilla kaupunkialueilla eri puolilla Afrikkaa, missä lisääntyvä urbanisaatio tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia paikallisille viljelijöille. Afrikan kaupunkiväestön ennustetaan kasvavan 18 prosenttia vuosina 2023-2028, 552 miljoonasta 768 miljoonaan. Tämä lisää tuoreen ja ravitsevan ruoan kysyntää, mikä lisää tarvetta maatalouden tuotantopanoksille, kuten siemenille, biotuholaistorjunnalle, kastelujärjestelmille ja kasvihuoneille, joita HGT tarjoaa viljelijöille, jotka haluavat vastata tähän kysyntään.

Kilpailuympäristö

HGT kilpailee suoraan muiden maatalouden tuotantopanosten tarjoajien kanssa. Välillisiä kilpailijoita ovat muun muassa vaihtoehtoisia viljelytekniikoita tai -ratkaisuja tarjoavat yritykset. HGT erottautuu kuitenkin muista kilpailijoista keskittymällä tiiviiseen yhteistyöhön pienten ja keskisuurten viljelijöiden kanssa ja liiketoimintamallillaan, joka perustuu paikalliseen asiantuntemukseen. Tämä läheinen suhde asiakkaisiin antaa HGT:lle kilpailuedun afrikkalaisten viljelijöiden ainutlaatuisten haasteiden ymmärtämisessä ja ratkaisemisessa.

Vastuullisuus

Kestävän kehityksen tavoitteet ovat osa YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelmaa 2030, ja ne muodostavat kestävän kehityksen kansainvälisen kehyksen vuoteen 2030 asti. Kestävän kehityksen tavoitteiden tarkoituksena on tehdä loppu köyhyydestä, eriarvoisuudesta ja ilmastonmuutoksesta. Holland Greentech edistää kestävää puutarhaviljelyä Afrikassa innovatiivisten, ilmastotietoisten maatalousratkaisujen avulla. Yhtiön missio keskittyy tuottavuuden lisäämiseen ja samalla ympäristövaikutusten minimoimiseen. Tärkeimpiä painopisteitä ovat työpaikkojen luominen, kemikaalipanosten vähentäminen sekä vesi- ja energiatehokkuuden parantaminen, mikä kuvastaa yhtiön sitoutumista sekä talouskasvuun että ympäristön kestävyyteen.

SDG1

Holland Greentech edistää SDG 1:tä keskittymällä työpaikkojen luomiseen ja viljelijöiden tulojen lisäämiseen. Yhtiö pyrkii luomaan 130 uutta työpaikkaa omiin toimipisteisiinsä vuoteen 2028 mennessä ja keskittyy erityisesti sukupuolten tasa-arvon edistämiseen varmistamalla, että 50 prosenttia näistä työpaikoista on naisille. Lisäksi yhtiö tukee maanviljelijöitä, jotka luovat 5 500 uutta työpaikkaa ja parantavat näin elinkeinoja maaseutuyhteisöissä eri puolilla Afrikkaa. Näillä toimilla Holland Greentech pyrkii aktiivisesti vähentämään köyhyyttä edistämällä taloudellista voimaantumista maatalouden arvoketjuissa.

SDG1

Holland Greentech tukee aktiivisesti YK:n kestävän kehityksen tavoitteen nro 2 saavuttamista mahdollistamalla 150 miljoonan kilon terveellisten vihannesten tuotannon vuosittain. Tämä merkittävä tuotanto auttaa ruokkimaan yli 5 miljoonaa ihmistä vuosittain, mikä parantaa suoraan elintarviketurvaa ja ravitsevan ruoan saatavuutta Afrikassa. Kun Holland Greentech antaa paikallisille viljelijöille mahdollisuuden käyttää kestäviä maatalousratkaisuja, sillä on ratkaiseva rooli nälänhädän vähentämisessä ja kestävien viljelykäytäntöjen edistämisessä alueella.

SDG4

Holland Greentech tukee SDG 4:ää edistämällä aktiivisesti koulutusta ja valmiuksien kehittämistä puutarha-alalla. Yhtiö tekee yhteistyötä tunnettujen laitosten, kuten TU Delftin ja HAS Den Boschin, sekä 10 Afrikan maassa toimivien TVET-koulujen kanssa tarjotakseen keskeistä koulutusta paikallisille maanviljelijöille ja maatalousalan ammattilaisille. Holland Greentech investoi inhimilliseen pääomaan ”horti platformien” ja alan kehittämisaloitteiden kautta ja antaa yksilöille taidot, joita tarvitaan maatalouskäytäntöjen parantamiseen ja innovaatioiden edistämiseen. Vuosina 2024-2028 HGT aikoo kouluttaa 60 000 kaupallista pienviljelijää, joista 20 000 on naisia, varmistaen, että sekä miehet että naiset saavat tietoa ja välineitä kestävän maatalouden kehityksen edistämiseksi.

SDG13

SDG 13:n mukaisesti Holland Greentech edistää aktiivisesti ilmastotoimia ottamalla käyttöön ilmastotietoisia maatalouskäytäntöjä. Yritys keskittyy parantamaan kastelun vesi- ja energiatehokkuutta 25 prosentilla, vähentämään kemiallisten torjunta-aineiden käyttöä 50 prosentilla sekä edistämään kasvien terveyttä ja maaperän hoitoa. Nämä aloitteet eivät ainoastaan paranna maatilojen tuottavuutta, vaan auttavat viljelijöitä myös lieventämään ilmastonmuutoksen vaikutuksia, mikä tekee maataloudesta joustavampaa ja kestävämpää. Holland Greentech edistää kestävää teknologiaa ja vähentää näin myös maatalouskäytäntöjen ympäristövaikutuksia.

Johtoryhmä

  

Norbert van der Straaten, toimitusjohtaja

Norbert van der Straaten

Perustaja & toimitusjohtaja

Norbert van der Straatenilla on 15 vuoden kokemus Alankomaiden hallituksen palveluksessa, ja hän on kehittänyt taitojaan strategisessa suunnittelussa, viestinnässä ja sidosryhmien hallinnassa. Hänen kykynsä navigoida monimutkaisissa järjestelmissä ja rakentaa vahvoja verkostoja loi pohjan hänen yrittäjyysmatkalleen. Perustettuaan Holland Greentechin vuonna 2012 Norbertin ennakkoluuloton ajattelu, johtajuus ja syvä ymmärrys ihmisiä kohtaan ovat olleet avainasemassa yrityksen kasvun edistämisessä 10 Afrikan maassa. Julkisen ja yksityisen sektorin asiantuntemuksen yhdistelmä antaa hänelle valmiudet johtaa Holland Greentechiä innovatiivisten, ilmasto-älykkäiden ratkaisujen tuottamisessa ja kestävän vaikutuksen luomisessa afrikkalaiseen puutarhaviljelyyn.

  

Eline Terneusen, Director

Eline Terneusen

Director, East Africa

Eline Terneusen oli avainasemassa Holland Greentechin toiminnan käynnistämisessä Tansaniassa, jossa hänen jäsennelty lähestymistapansa ja luontainen johtajuutensa olivat keskeisiä menestyksekkään käynnistysvaiheen kannalta. Hänen kykynsä hallita monimutkaisia hankkeita ja rakentaa vahvoja toiminnallisia puitteita teki hänestä ratkaisevan tärkeän voimavaran yritykselle. Eline siirtyy nyt uuteen tehtäväänsä Green Grow -yksikön johtajana Holland Greentechin ylimmässä holding-yhtiössä, ja hän jatkaa asiantuntemuksensa hyödyntämistä innovaatioiden ja kasvun edistämiseksi koko organisaatiossa ja Holland Greentechin vaikutuksen lisäämiseksi kestävän puutarhanviljelyn alalla.

  

Victoria Nakyagaba, MD HGT Uganda

Victoria Nakyagaba

Managing Director, Holland Greentech Uganda

Victoria on ollut keskeisessä asemassa Holland Greentechin Ugandan toimintojen menestyksen edistämisessä ja osoittanut vahvaa liiketoimintaosaamista ja johtajuutta. Hänen johdollaan Holland Greentech Uganda on kasvanut merkittävästi. Tammikuusta 2025 alkaen Victoria toimii Holland Greentechin ylimmässä holding-yhtiössä Manager Business Development -tehtävässä, jossa hän keskittyy tukemaan kollegojaan useissa eri maissa, jotta he saavuttaisivat yhtiön ”Rooted Growth” -strategiassa vuosille 2024-2028 asetetut kunnianhimoiset tavoitteet. Hänen kokemuksensa ja asiantuntemuksensa ovat avainasemassa kestävän liiketoiminnan kehittämisen edistämisessä koko organisaatiossa.

Yhtiön omistuksen jakautuminen

Norbert van der Straaten omistaa Van der Straaten A'Campo B.V.:n kokonaan, ja hän omistaa 100 prosenttia yhtiön osakkeista.

Yhtiön rakenne

Orga Chart Holland Greentech

Yhtiön yritysrakenne on esitetty yllä olevassa kaaviossa. [Klikkaa kuvaa suurentaaksesi näkymää.]

Yhtiötä ja sen tytäryhtiöitä kutsutaan yhdessä ”HGT-konserniksi”. Sijoituksesi koskee Van der Straaten A'Campo BV:tä, joka vastaa myyntitoiminnasta kuudessa Itä-Afrikan maassa. Van der Straaten A'Campo BV ja VDS ACAMPO BV omistavat 51 prosenttia Holland Greentechin kansallisista toimipisteistä, loput 49 prosenttia ovat eri paikallisten osakkaiden hallussa.

Norbert Pieter van der Straaten omistaa 100 prosenttia tämän yrityksen osakkeista. Sisaryhtiö Holland Greentech International vastaa yleisestä konsultoinnista, ja VDS ACAMPO BV West Africa hoitaa myyntitoimintaa neljässä Länsi-Afrikan maassa.

Varojen käyttö

Icon 1

Minimiskenaario

(Rahoituskierroksella kerätty vähintään 600 000 euron rahoitussumma)

Tämän skenaarion avulla HGT voi tarjota käyttöpääomaa tytäryhtiöilleen Keniassa, Tansaniassa ja Ugandassa ja vahvistaa kansallisia tiimejä tarjoamalla teknistä koulutusta johtoryhmän jäsenille.

Kerätyt varat käytetään seuraavasti:

Käyttöpääoma:

  • 118 376 euroa HGT Kenialle,
  • 308 260 euroa HGT Tansaniaan
  • 92 601 euroa HGT Ugandalle

Tekninen apu:  

  • 80 763 euroa kansallisten johtoryhmien koulutukseen.

Joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskuun liittyvät pääomakustannukset (noin 80 680 euroa).

Icon 2

Enimmäisskenaario

(Rahoituskierroksella kerätty 1 300 000 euroa)

Tämän skenaarion myötä HGT voi (skenaariossa 1 mainittujen toimenpiteiden lisäksi) tarjota käyttöpääomaa Ruandan, Sambian, Ghanan, Beninin ja Senegalin operatiivisille yksiköille.

Lisäksi HGT voi investoida toiminnanohjaus- ja CRM-ohjelmistoon (Odoo) ja käyttöomaisuuden hankintaan Keniassa, Tansaniassa, Ugandassa, Ghanassa, Sambiassa ja Ruandassa sijaitsevien yksiköiden osalta.

Kerätyt varat käytetään seuraavassa järjestyksessä:

Käyttöpääoma:

  • 88 144 euroa HGT Ruandalle.
  • 14 424 euroa HGT Sambialle. 
  • 21 085 euroa HGT Ghanalle.
  • 29 731 euroa HGT Beninille.
  • 31 719 euroa HGT Senegalille.

Noin 150 000 euroa toiminnanohjaus- ja CRM-ohjelmiston (Odoo) käyttöönottoon ja investointeihin käyttöomaisuuden hankintaan Keniassa, Tansaniassa, Ugandassa, Ghanassa, Sambiassa ja Ruandassa sijaitsevien yksiköiden osalta noin 60 000 euroa kutakin.

Taloudelliset luvut ja kasvu

Todelliset ja suunnitellut luvut

Tutustu Peel Pioneersin taloudellisiin lukuihin, kuten liikevaihtoon ja tuloskehitykseen. Lue lisää kasvuennusteesta.

Kirjaudu Rekisteröidy

Asiakirjat

Sijoitusmahdollisuutta koskevat asiakirjat

Kirjaudu sisään saadaksesi lisätietoja.

Päivitykset

Tällä hetkellä ei ole päivityksiä.

Tätä osiota päivitetään säännöllisesti uusilla, hankkeeseen liittyvillä tiedoilla rahoituksen edetessä. Tilaamalla uutiskirjeemme saat ajoissa tietoa uusista päivityksistä. 

Invesdor is a Eurocrowd platform member.

Ausgezeichnet als Top-Innovator 2021

Winner of the Golden Bull as the best
Crowdfunding platform 2023.

ECSP lizensiert

Invesdor is licensed under the
ECSP regulation of the EU.