Invesdor Insights

Invesdorille 1,9 miljoonan rahoitus kansainväliseen kasvuun – suursijoittajat vetureina osakeannissa

Fireworks

Sijoituspalveluyhtiö Invesdor Oy järjesti vuoden vaihteessa omalla alustallaan suljetun osakeannin valikoiduille suursijoittajille, yhtiön nykyisille osakkeenomistajille ja henkilökunnalle. Annilla kerättiin 1,86 miljoonaa euroa tuoreen yritysjärjestelyn jälkeiseen kansainväliseen kasvuun.

Digitaalisia sijoitusalustoja hallinnoivan Invesdor Groupin suljettu osakeanti toteutettiin menestyksekkäästi vuoden vaihteessa. Kerätystä lähes 1,9 miljoonasta eurosta kaikkiaan 1,6 miljoonaa tuli viideltä suursijoittajalta. Näihin kuuluivat mm. Invesdorin aiemmat omistajat, Speedinvestin Fintech VC -rahastot ja varainhoitoyhtiö Taaleri.

Kierroksen kaksi suurinta sijoittajaa ovat Invesdorille uusia omistajia. Suurin sijoitus, 750 tuhatta euroa, tuli ravintola-alan suuryritys AmRestin perustajan, Henry McGovernin sijoitusyhtiön kautta. Sijoituksen tehnyt MPI sro on osa McGovernin perustamaa WJM Investmentsiä. Uutena omistajana mukaan lähti myös Nordic Angel Fund Ky puolen miljoonan sijoituksella. Nordic Angel Fundin omistajat ovat Corporate Equity Partners Oy ja European Angels Fund S.C.A. SICAR.

”Olen tyytyväinen, että toimintamme herättää kiinnostusta kansainvälisesti suursijoittajien keskuudessa”, tiivistää Invesdorin toimitusjohtaja Lasse Mäkelä annin jälkeisiä tunnelmia. ”Saadulla, lähes kahden miljoonan rahoituksella pääsemme edistämään uutta, kansainvälistä kasvustrategiaamme, mikä puolestaan on lupaava signaali omistajillemme”, Mäkelä jatkaa.

Tähtäimessä rajoja ylittävä kasvu Euroopassa

Invesdor toteutti vuoden 2019 puolella yritysjärjestelyn, jossa Invesdor Oy yhdistyi itävaltalaisen Finnest GmbH:n kanssa. Finnest tarjoaa velkapohjaista joukkorahoitusta keskisuurille (Mittelstand) yrityksille. Yritysjärjestelyn jälkeen Invesdor Group toimii Pohjoismaiden lisäksi saksankielisessä Euroopassa. Ensimmäisiä itävaltalaisia yrityksiä on tarkoitus tarjota pohjoismaisille sijoittajille jo alkuvuonna.

Mäkelä uskoo juuri kansainvälisen potentiaalin olevan Invesdorin kiinnostavin ominaisuus. ”Invesdor on jo useassa käänteessä toiminut eurooppalaisen joukkorahoitussektorin edelläkävijänä ja järjestelymme Finnestin kanssa oli ensimmäinen merkittävä fuusio toimialalla”. 

Invesdorin hallituksen puheenjohtaja Tero Weckrothin mukaan Invesdor ja koko toimiala on muuttunut merkittävästi vuodesta 2012, jolloin Invesdor perustettiin. Joukkorahoituksen kiinnostavuus on kasvanut yhä suurempien yritysten silmissä ja myös kierrosten koot ovat jatkuvasti nousussa. ”Olemme myös kehittyneet ja kasvaneet matkan varrella. Tähtäämme Euroopan suurten toimijoiden joukkoon ja samalla haemme uutta toimitusjohtajaa viemään Invesdoria jälleen seuraavalle tasolle.”

Related articles

Invesdorin tuhannes rahoituskierros
Invesdor Insights

Invesdorin tuhannes rahoituskierros

Invesdor perustettiin vuonna 2012 ja olemme sen jälkeen kasvaneet ja laajentuneet vauhdilla. 12 vuotta ja kolme fuusiota myöhemmin käynnistämme alustamme tuhannennen rahoituskierroksemme Riverrecycle Oy:lle. Olemme iloisia siitä, että juuri RiverReyclen rahoituskierros on meidän tuhannes, sillä RiverRecyclen…
Gica ja Invesdor
Invesdor Insights

Invesdor solmi yhteistyön GICA sijoittajaverkoston kanssa

Meillä on ilo ilmoittaa uudesta yhteistyökumppanuudesta Global Impact Capital Alliance (GICA) kanssa. GICA on maailman ensimmäinen kansainvälinen metaverkosto vaikuttavuuden parissa toimiville startup-yrityksille. Euroopan johtavana vaikuttavuusinvestointialustana näemme yhteistyön erinomaisena tilaisuutena tukea kasvuyritysten kestäviä liiketoimintamalleja.  Invesdor Groupin toimitusjohtaja Christopher…
B-corp month 2024
Invesdor Insights

B Corp kuukauden aikana katse kääntyy kestäviin yrityksiin

Invesdor pyrkii kestävään, tasa-arvoiseen ja yhdenvertaiseen tulevaisuuteen. Toteutamme tätä tarjoamalla sijoittajillemme mahdollisuuden rahoittaa yrityksiä ja energiahankkeita, jotka ovat eduksi heille ja koko maailmalle. Yhdessä tasoitamme tietä paremmalle tulevaisuudelle ja etsimme jatkuvasti uusia tapoja lisätä vaikutusmahdollisuuksiamme.…